Igienizare aparate de aer conditionat

Igienizare aparate aer conditionat

Curatarea si igienizarea aparatelor de aer conditionat au un rol crucial in mentinerea sanatatii cailor respiratorii persoanelor care isi petrec timpul in incaperi prevazute cu astfel de sisteme. In timp, datorita folosirii, pe componentele interne ale aparatului de aer conditionat se depune un strat gros de praf si mizerie, mediu deosebit de propice pentru dezvoltarea unor multitudini de tipuri de bacterii, fungi si mucegaiuri. Acest strat contribuie semnificativ la imbolnavirea persoanelor de diferite afectiuni ale cailor respiratorii, cum ar fi: raceala, viroze, astm etc., ducand totodata, si la o scadere majora a duratei de viata a echipamentului ce functioneaza ingreunat datorita incarcaturii suplimentare.

Pentru a evita pericolul real de imbolnavire si pentru a mentine functionalitatea aparatului de aer conditionat in parametrii optimi pentru o perioada cat mai indelungata de timp, este deosebit de important ca, atat unitatea interioara cat si cea exterioara a echipamentelor de aer conditionat, sa fie curatate si igienizate cu regularitate.

Cel mai bun raport calitate pret la igienizare aparate AC

Cel mai bun raport calitate-pret la serviciul de igienizare aer conditionat;

Curatare optima aparate de aer conditionat

Curatare optima folosind aparate profesionale pentru a inlatura stratul de praf si mizerie;

Igienizare eficienta cu solutii speciale

Igienizare eficienta cu produse speciale pentru inlaturarea culturilor de bacterii si a altor tipuri de microorganisme;

Atentie deosebita la pastrarea curateniei in locuinta

O grija deosebita la pastrarea curateniei din locuinta: folie de protectie, echipament specializat de captare a solutiilor de curatare etc.

Alege un serviciu profesional de igienizare aer conditionat la cel mai bun raport calitate-pret!

Cel mai bun raport calitate-pret la serviciul de igienizare aer conditionat:

Curatare / Igienizare
UNITATE INTERIOARA
STANDARD

 • Curatare / igenizare carcasa unitate interioara
 • Curatare / igenizare filtre aer
 • Curatare / igenizare schimbator de caldura (vaporizator)
 • Curatare / igenizare turbina (ventilator)
 • Verificare scurgere condens

Folosim:

 • Spray-uri si solutii speciale

Durata: 30 - 40 min.

ServiciuRON (fara TVA)
UI de perete 7000 – 14000 BTU150 / buc
UI de perete 18000 – 30000 BTU170 / buc
UI de pardoseala / plafon 7000 - 48000Solicita oferta »
UI tip caseta 7000 - 48000 BTUSolicita oferta »
UI tip duct 7000 - 48000 BTUSolicita oferta »

Curatare / Igienizare
UNITATE INTERIOARA
PREMIUM

 • Demontare / curatare / igenizare carcasa unitate interioara
 • Curatare / igenizare filtre aer
 • Curatare / igenizare schimbator de caldura (vaporizator)
 • Curatare / igenizare turbina (ventilator)
 • Curatare / igenizare tavita de condens
 • Verificare scurgere condens

Folosim:

 • Echipament profesional de curatare / igenizare cu jet de apa
 • Folie de protectie
 • Solutii speciale de curatare / igenizare marca GOODWAY CoilShine (USA). « Video aici »

Durata: 1,5 - 2 ore.

ServiciuRON (fara TVA)
UI de perete 7000 – 14000 BTU250 / buc
UI de perete 18000 – 30000 BTU280 / buc
UI de pardoseala / plafon 7000 - 48000Solicita oferta »
UI tip caseta 7000 - 48000 BTUSolicita oferta »
UI tip duct 7000 - 48000 BTUSolicita oferta »

Dezinfectare
UNITATE INTERIOARA

 • Acest tratament se aplica dupa procesul de curatare / igenizare PREMIUM si se dezinfecteaza toate componentele unitatii interioare (carcasa, filtre aer, schimbator de caldura, turbina, tavita de condens).

Folosim:

 • Folosim o solutie speciala dezinfectanta marca GOODWAY CoilShine BC (USA) care controleaza si incetineste, timp de pana la 6 luni, cresterea microorganismelor, bacteriilor si a mucegaiului. « Fisa tehnica aici »

Durata: 15 min.

ServiciuRON (fara TVA)
UI de perete 7000 – 14000 BTU50 / buc
UI de perete 18000 – 30000 BTU60 / buc
UI de pardoseala / plafon 7000 - 48000Solicita oferta »
UI tip caseta 7000 - 48000 BTUSolicita oferta »
UI tip duct 7000 - 48000 BTUSolicita oferta »
Servicii de Curatare UNITATE EXTERIOARARON (fara TVA)UM
Curatare UE 7000 – 14000 BTU100buc
Curatare UE 18000 – 30000 BTU120buc
Curatare UE 30000 – 48000 BTUSolicita oferta »
Alege un serviciu profesional de igienizare aer conditionat la cel mai bun raport calitate-pret!

In ce consta un proces optim de curatare si igienizare pentru un aparat de aer conditionat

 1. Curatarea si igienizarea filtrului de aer. Filtrul de aer este situat in unitatea centrala a aparatului de aer conditionat si are un rol major in purificarea aerului din incapere. In conditiile in care nivelul de praf si poluare este din ce in ce mai ridicat, mai ales in marile orase, filtrele se imbacsesc cu mizerie, dezvoltand colonii intregi de bacterii, microorganisme si agenti patogeni, care, fara o curatare si igienizare periodica, sunt eliberate inapoi in aerul de respirat, ducand la grave boli de sanatate. Totodata, filtrele incarcate cu mizerie obstructioneaza circulatia aerului prin ele reducand randamentul de functionare al aparatului de aer conditionat, ce poate ajunge chiar si la 20% din capacitatea totala. Filtrele se curata si se igienizeaza cu solutii speciale pentru inlaturarea mizeriei si a microorganismelor;
 2. Curatarea si igienizarea vaporizatorului. Vaporizatorul este situat in unitatea interioara si este format dintr-o retea complexa de tuburi prin care circula agentul frigorific (freonul). La nivelul vaporizatorului are loc racirea aerului cald din incapere, prin contactul acestuia cu tevile racite de agentul frigorific. Pe masura ce aerul se raceste, caldura acestuia este preluata de agentul frigorific care isi pierde starea de lichid rece si se transforma in gaz. Datorita fluxului continuu de aer care ajunge pe tevile vaporizatorului, pe toata suprafata acestuia si mai ales prin spatiile inguste dintre tevi, apar straturi groase de mizerie si bacterii. Este necesara o curatare si o igienizare extrem de atenta pentru a elimina orice depunere, chiar si din spatiile inguste si greu accesibile;
 3. Curatarea si igienizarea turbinei (ventilatorului). Ventilatorul apare atat in unitatea interioara cat si in unitatea exterioara si are rolul de a circula aerul pe vaporizator (la unitatea interioara) si pe condensator (la unitatea exterioara), cu scopul de a facilita schimbul termic. Datorita functionarii, paletele ventilatorului din unitatea interioara se imbiba cu un strat gros de mizerie si bacterii care, datorita vitezei de rotire, sunt efectiv imprastiate in aerul de respirat din incapere. In ceea ce priveste turbina din unitatea exterioara, depunerile de mizerie afecteaza schimbul termic al condensatorului si implicit randamentul de functionare al intregului echipament;
 4. Curatarea si igienizarea tavitei de condens. Tavita de condens este inclusa in unitatea interioara si are rolul de a colecta apa rezultata din condensarea vaporilor din aer, care apar pe vaporizator. Apa care se gaseste in tavita, fiind murdara si stocata mai mult timp, duce la aparitia mirosurilor neplacute in incapere, fiind totodata, un mediu deosebit de propice pentru aparitia culturilor de bacterii si microorganisme nocive sanatatii. De aceea, in procesul de igienizare, o curatare adecvata a tavitei de condens are un rol deosebit;
 5. Curatarea si igienizarea condensatorului. Condensatorul este componenta principala a unitatii exterioare si are rolul de a transforma agentul frigorific din stare de gaz, in stare de lichid rece, pentru a incepe un nou ciclu de racire in interior. La fel ca si vaporizatorul, condensatorul este format dintr-o retea de tevi pe suprafata carora, datorita folosirii, se depune o pelicula semnificativa de mizerie si praf. Un condensator incarcat afecteaza negativ randamentul intregului echipament, o curatare periodica fiind recomandata.
Garantie montaj aer conditionat
GARANTIE montaj aer conditionat 3 ani

Garantie montaj 3 ani

Garantie montaj aer conditionat
Autorizare de montaj si distributie echipamente

Service autorizat

Garantie montaj aer conditionat
Deplasare si consultanta oferite GRATUIT

Suport tehnic profesional