Articole aparate de aer conditionat

Importanta vacuumarii la montajul aparatului de aer conditionat

Importanta vacuumarii la montajul aparatului de aer conditionat

Umezeala depusa pe conductele si traseele prin care circula agentului frigorific poate contamina circuitul, ducand inevitabil la o incetinire in functionarea aparatului de aer conditionat si la o scadere a randamentului. Ori de cate ori, un aparat de aer conditionat este montat sau reinstalat ca urmare a unei reparatii, traseele prin care circula agentul frigorific trebuie sa fie vacuumate intrucat agentul frigorific existent in aparat se combina cu umezeala de pe linii, iar la momentul pornirii unitatii, umezeala incepe sa inghete, colmatand liniile.

Mai mult

Ce este tehnologia Inverter

Tehnologia Inverter: cum influenteaza capacitatile unui aparat de aer conditionat?

In prezent, aparatele de aer conditionat cu Inverter sunt considerate superioare din punct de vedere tehnologic si din punct de vedere energetic in raport cu aparatele de aer conditionat traditionale, de generatie mai veche. Insa, ce inseamna cu adevarat aceasta tehnologie si care sunt avantajele acesteia la un aparat de aer conditionat?.

Mai mult

Ce trebuie sa stim despre agentii frigorifici

Ce trebuie sa stim despre agentii frigorifici

Agentul frigorific este o substanta caracterizata de proprietati deosebite, fapt pentru care are o mare aplicabilitate in industria sistemelor frigorifice si de climatizare. Se caracterizeaza prin faptul ca, la temperatura mediului ambiant (sau la o temperatura joasa), isi schimba starea de la lichid la gaz prin vaporizare, proces care se realizeaza cu absorbtie de caldura; si viceversa, isi schimba starea de la gaz la lichid, prin condensare, proces care se realizeaza cu cedare de caldura.

Mai mult

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat

Principiul de functionare al aparatelor de aer conditionat este similar pentru toate echipamentele de climatizare, inclusiv agregate frigorifice, pompe de caldura etc. si are la baza schimbul de temperatura care se realizeaza intre doua medii diferite cu ajutorul unor lichide cu proprietati deosebite, denumite generic agenti frigorifici.

Mai mult